CULINAIR
Alexandre Couvreux
Combineren en experimenteren (zonder oliebol!)
Champagne is natuurlijk een heerlijk en feestelijk aperitief, maar niet iedereen weet dat champagne ook past bij een mooie lunch of dat je champagne kan serveren tijdens een diner. Champagne past namelijk bijna overal bij, behalve bij...een OLIEBOL! De zoete, vette smaak van een oliebol zorgt ervoor dat de zuren in champagne versterkt worden en dat de champagne totaal niet tot z'n recht komt. Zonde toch?
Tip: Begin oud en nieuw met een mooi glas champagne en eet daarná lekker die oliebol. Of drink de champagne al eerder op de avond, dan kan je er in alle rust van genieten.
Champagne is elegant, vaak iets lager in alcohol (zo'n 12%) en nooit té overheersend bij een gerecht. Het zuivert de mond en verfrist. Bij een juiste combinatie zullen zowel de champagne als het gerecht nog beter tot hun recht komen. Er zijn zoveel stijlen champagne, dat er bij veel gerechten een passende champagne te vinden is én andersom!
Het is het meest veilig om te kiezen voor een combinatie met een vergelijkbaar smaaktype, dus bijvoorbeeld een lichte, frisse champagne bij een licht gerecht en een wat vollere, rijpere champagne bij een krachtiger gerecht.
Hieronder vind je een aantal ideeën ter inspiratie!
Blogs champagne culinair
Studio Champagne