• metchampagne.nl

Alles draait om champagne bij Comité Champagne!

Comité Champagne is een organisatie die de belangen van zowel de wijnbouwers als de champagnehuizen behartigt, onder leiding van de Franse overheid. Het comité heeft veel verschillende taken, zoals de bescherming van de naam ' champagne'.

Comité Champagne, of Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne (CIVC), zoals de organisatie officieel heet, is opgericht in 1941, met als doel de gemeenschappelijke belangen van zowel de wijnbouwers in Champagne als de champagnehuizen te behartigen. Geen eenvoudige taak, omdat deze belangen niet altijd op dezelfde lijn zitten, zoals dit jaar bleek bij het vaststellen van het maximum rendement tijdens de oogst.


Comité Champagne zorgt voor eenduidige communicatie over champagne, voor kwaliteitsverbetering binnen de organisatie, treedt op om de naam 'champagne' te beschermen en stimuleert duurzame ontwikkeling van de sector.


Om dit te verwezenlijken, is het soms nodig dat alle partijen water bij de (mousserende) wijn doen, om zo het collectieve belang ook voor de lange termijn veilig te stellen. Op de website van Comité Champagne is veel onafhankelijke informatie te vinden over alles wat met champagne en de Champagnestreek te maken heeft, inclusief foto's en video's. De website is ook in het Nederlands vertaald. In Nederland wordt Comité Champagne vertegenwoordigd door Champagnebureau Benelux, gevestigd in Brussel.

Meer informatie is te vinden op de website.


16 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven