• metchampagne.nl

Bastien Collard de Billy, de eerste van de zesde generatie bij Maison Pol Roger

Pol Roger werd in 1849 opgericht door de toen pas 18-jarige naamgever, Pol Roger.

Sinds het begin van de jaren negentig wordt Pol Roger (mede-)vertegenwoordigd door de vijfde generatie, Hubert en Evelyne de Billy. Bastien Collard de Billy is het eerste lid van de zesde generatie dat zich bij het Huis voegt.

Foto: Courtesy of Maison Pol Roger


Bastien studeerde af aan Sciences Po Bordeaux (2008) en Sciences Po Paris (2010) en werkte eerst vijf jaar als bedrijfsjurist in Parijs. In 2017 vertegenwoordigde hij het hoofdkantoor van Pernod Ricard als advocaat voor fusies en overnames, voordat hij toetrad tot de cognac- en champagnevestiging van de groep.

Bij Pol Roger zal Bastien verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van de activiteiten van de verschillende afdelingen en zal hij deelnemen aan strategische sessies samen met Laurent d'Harcourt (president) en de leden van de Executive Board. Hij zal Pol Roger ook vertegenwoordigen op een aantal exportmarkten, waar hij de waarden van het Huis graag wil blijven uitdragen en tegelijkertijd de vaak historische relaties met zijn partners wil consolideren.


'Ik ben er trots op dat ik de vaardigheden die ik heb opgedaan in ambitieuze bedrijven, nu kan inzetten voor ons geweldige familiebedrijf. Het is een eer om een ​​nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Maison Pol Roger in te luiden; een Huis dat van generatie op generatie altijd dezelfde waarden van hoge kwaliteit heeft overgebracht.'


Met de benoeming van Véronique Collard de Billy als hoofd van de Raad van Commissarissen in 2019 en de start van de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe productiesite in 2020, blijft Pol Roger zich ontwikkelen, onder hetzelfde motto: 'Uitmuntendheid en onafhankelijkheid'.


De importeur van Pol Roger in Nederland is P. de Bruijn Wijnkopers.

25 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven