• metchampagne.nl

Begin je dag feestelijk met een champagneontbijt!

Heb je iets bijzonders te vieren? Een verjaardag, een jubileum, of wil je iemand verrassen? Denk dan eens aan een champagneontbijt!

Nicole Langen Fotografie


Iemand lekker verrassen met een mooi ontbijt is natuurlijk al een feestje en met champagne wordt het helemaal bijzonder!

Om een champagne te kiezen die goed past bij je ontbijt, is het handig om eerst te bedenken hoe je ontbijt eruit gaat zien. Enkele ideetjes; croissants, toast, bagels, kaas, vleeswaren, (roer)eieren, gerookte zalm, aardbeien en zoet beleg. Bij zo'n ontbijt smaakt een non-vintage brut champagne heerlijk. Dit is een droge champagne (maar niet té droog), die vaak gemaakt is van verschillende champagnedruiven. Het zijn meestal elegante, verfijnde champagnes, met zachte belletjes, die mooi passen bij je ontbijt.


's Morgens proef je alle mooie aroma's van champagne het beste! Zachte, prikkelende belletjes verfrissen je mond, zodat je de smaken goed kan proeven. Dat smaakt naar meer...


Mocht je meer zin hebben in crèpes, American pancakes of veel zoetigheid? Dan kan je beter kiezen voor een demi-sec champagne! Deze champagne is wat zoeter van smaak en past daarom beter bij een zoet champagneontbijt.

Schenk de champagne in mooie (champagne)glazen, bij voorkeur een tulpvormig glas. Heb je dat niet in huis? Geen probleem! Neem liever een witte wijnglas dan een champagneflûte, dan komen de aroma's en smaken van de champagne beter tot hun recht. Serveer de champagne niet té koud, zo'n 8-10 graden is prima. Hier lees je meer over het proeven van champagne. Wil je weten met welke gerechten je champagne nog meer kan combineren? Kijk dan eens op de pagina 'culinair'.

Geniet van het bruisende begin van deze dag!25 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven