• metchampagne.nl

Champagne Louis Roederer wint ‘Sparkling Wine Producer of the Year Trophy’ tijdens CSWWC 2020

‘Dit jaar zou om voor de hand liggende redenen altijd gedenkwaardig worden, maar ondanks de wereldwijde pandemie hebben we een recordaantal inzendingen ontvangen’, aldus Tom Stevenson, oprichter en voorzitter van de Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC).

Foto: Courtesy of CSWWC


De eerste 5 jaar ​​van het bestaan van de CSWWC waren er ongeveer 650 inschrijvingen. In 2019 steeg het aantal inzendingen met ruim 30% tot 850 en dit jaar is er een record van maar liefst 1.073 inzendingen, waaronder maar liefst 180 in magnum. Stevenson: ‘Dit jaar hadden we te maken met een ongekende hoeveelheid wijnen om te verwerken en te beoordelen, maar CSWWC werd de wedstrijd die Covid-19 niet kon stoppen.’

De juryleden aan het werk - Foto: Courtesy of CSWWC


Alle ingezonden wijnen zijn geproefd en beoordeeld door gespecialiseerde juryleden voor champagne en mousserende wijn; Tom Stevenson, Essi Avellan MW en Simon Stockton. Zij moesten het eens worden over alle toegekende medailles.

De juryleden moesten zich drie keer op Covid-19 laten testen voordat ze aan het werk konden. ‘We hadden zelfs onze eigen live-in Michelin-kok en een eigen pub. Niemand wilde weggaan!’, aldus Tom Stevenson.

De CSWWC heeft inzendingen uit zo’n 30 verschillende landen ontvangen. In 2020 zijn in totaal 128 gouden en 237 zilveren medailles toegekend aan 19 landen.


Elk jaar strijden de Ferrari van Trentodoc en Champagne Louis Roederer om de ‘Sparkling Wine Producer of the Year Trophy’.

Aangezien de trofee wordt bepaald door het hoogste aantal gewonnen gouden medailles, is het duidelijk wie de winnaar is zodra de CSWWC de lijst met medaillewinnaars publiceert. Dit jaar was het de beurt aan Louis Roederer, met maar liefst 11 gouden medailles!


De ‘Best in Class’, ‘National Champions’ en ‘World Champions by Style’ worden onthuld tijdens de CSWWC Virtual Awards Week van 7-11 december.


Bron: Persbericht CSWWC

12 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven