• metchampagne.nl

De ‘tweede huid’ van Ruinart: Eco-design verpakking voor Ruinart Blanc de Blancs en Rosé

Deze maand heeft Maison Ruinart de ‘second skin case’ geïntroduceerd; een volledig recyclebare verpakking. Dit betekent een nieuwe stap in het duurzaamheidsbeleid van het oudste champagnehuis.

Moët Hennessy Nederland


De verpakking zit als een tweede huid om de fles en is gemaakt van 100% natuurlijke houtvezels.


Het doel van deze bijzondere en duurzame verpakking is om afval te verminderen en tegelijkertijd geen concessies te doen aan de beleving of de smaak van de champagne.


Vooral dit laatste is een belangrijk punt, aangezien Ruinart Blanc de Blancs in een transparante fles zit en daarmee kwetsbaar is voor aantasting van de smaak door licht. Door het gebruik van nieuwe technieken, is de ‘second skin case’ ondoordringbaar voor licht en kan de fles gewoon in een emmer ijs worden gekoeld. Er waren zeven prototypes nodig om tot het uiteindelijke resultaat te komen.

Het omhulsel voelt zacht aan en is voorzien van een subtiel reliëf, wat een verwijzing is naar de het zachte krijt van de crayères van Ruinart in Reims.

Duurzaamheid speelt inmiddels een belangrijke rol bij de productie van champagne en zo ook bij Ruinart. In de afgelopen tien jaar heeft Ruinart verschillende aspecten van het proces verduurzaamd: zo wordt 98,7% van het afval gerecycled en worden alle bijproducten van het vinificatieproces 100% gerecycled.

De ‘second skin case’ is voor Ruinart Blanc de Blancs en Ruinart Rosé vanaf november verkrijgbaar in Nederland voor een adviesprijs van € 80.


Moët Hennessy Nederland is de Nederlandse importeur van Ruinart.

43 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven