• metchampagne.nl

Dominique Demarville nieuwe directeur-général & chef de caves van Champagne Lallier (Groupe Campari)

Op 18 januari wordt Dominique Demarville de nieuwe directeur-général en chef de caves van Champagne Lallier in Aÿ. Deze alom gerespecteerde keldermeester werkte 14 jaar lang bij Veuve Clicquot-Ponsardin (VCP). Na zijn vertrek bij VCP eind 2019, startte Demarville als chef de cave bij Laurent-Perrier, maar in juni 2020 vertrok hij daar alweer, om persoonlijke redenen. Hij neemt zijn grote passie en kennis mee naar Champagne Lallier.

Dominique Demarville, foto: La Champagne de Sophie Claeys


Champagne Lallier is opgericht in 1906 en is gevestigd in Grand Cru Aÿ (Montagne de Reims). Vorig jaar verwierf Groupe Campari een meerderheidsaandeel van 80% in Champagne Lallier en werd daarmee de eerste Italiaanse eigenaar van een champagnemerk. De keuze voor Demarville weerspiegelt de ambitie van de Campari-groep om Maison Lallier niet alleen als wereldwijde champagnespeler te ontwikkelen, maar ook als een superieur champagnemerk.


In lijn met de tot nu toe gevolgde strategie om Champagne Lallier in de horeca en in de high-end gastronomie en sterrenrestaurants te introduceren, is het doel om het merk zowel in Frankrijk als in premium champagnemarkten verder te versterken.


'Als eerste Italiaanse speler in de champagnemarkt hebben we grote ambities voor Maison Lallier', zegt Bob Kunze-Concewitz, CEO van Campari Group. 'Daarom zijn we verheugd Dominique Demarville te verwelkomen bij Campari Group en we zijn er zeker van dat hij dankzij zijn grote competentie en passie voor de champagnewereld ons zal helpen om Lallier naar het volgende niveau te brengen en het uitstekende werk van Francis Tribaut voort te zetten' .


Champagne Lallier wordt in Nederland geiïmporteerd door De Keldermeesters


Bron: Persbericht Groupe Campari

24 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven