• metchampagne.nl

Woensdag 9 december live chat met Géraldine Lacourte (Lacourte-Godbillon) - l'Atelier du Champagne

l’Atelier du Champagne is sinds 2016 gevestigd op de Nes in het centrum van Amsterdam. De eigenaren willen graag de veelzijdigheid van champagne laten zien en in de winkel, die tevens als proeflokaal dient, liggen dan ook zelf geïmporteerde champagnes van kleine producenten, grote klassieke merken én collector’s items.

Nu er geen tijdelijk geen fysieke proeverijen op de Nes zijn, organiseert l'Atelier du Champagne 'Champagne Talks' via ZOOM, met op woensdag 9 december Géraldine Lacourte van Champagne Lacourte-Godbillon.

Foto: Courtesy of Champagne Lacourte-Godbillon


Remke de Lange van l'Atelier du Champagne ontvangt op woensdag 9 december tussen 20-21 uur champagnemaakster Géraldine Lacourte via ZOOM. Ze gaat met Géraldine in gesprek over haar manier van werken, de transitie naar biodynamisch telen, de kracht van pinot noir en het jaar 2020. Het is ook mogelijk om live mee te chatten.


Géraldine komt uit een familie van champagnewijnbouwers., Haar grootouders begonnen in 1947 met het maken van hun eigen champagne en in 1968 startten haar ouders Champagne Lacourte-Godbillon. Géraldine Lacourte groeide letterlijk op tussen de druiven.

In 2006 nam Géraldine samen met haar echtgenoot Richard het stokje over van haar ouders. Lacourte-Godbillon is gevestigd in Écueil en heeft 8 hectare wijngaarden in bezit. Hiervan is 85% aangeplant met pinot noir en 15% met chardonnay. Met een klein team worden de wijngaarden bewerkt, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. In september 2020 ontving Lacourte-Godbillon het certificaat Agriculture Biodynamique (AB). De champagnes die geproduceerd worden met de druiven vanaf de oogst van 2020 mogen dan het certificaat AB voeren.


Deelnemen kan door een mailtje te sturen naar info@latelierduchampagne.nl. Dan ontvang je de link naar de ZOOM-meeting en alle informatie.12 weergaven