• metchampagne.nl

Herfstgerechten, lekker met champagne!

Donkere herfstavonden, een knapperend haardvuur en wandelingen door de natuur, die zich nu in al haar schoonheid laat zien. Daar horen krachtige gerechten bij, bijvoorbeeld wild, risotto met paddenstoelen en truffel of een lekkere herfstsalade met pompoen. Én champagne!

Champagne? Jazeker! Vooral blanc de noirs champagnes en vollere, rijpe vintage champagnes van hoofdzakelijk pinot noir kan je goed combineren met dit soort gerechten. Hun volle textuur en rijke smaakpalet (waaronder bijvoorbeeld kruiden, koffie, hout en noten) lenen zich uitstekend voor gerechten met krachtige smaken.


Een vintage blanc de noirs champagne en een truffelrisotto met paddenstoelen is een geweldige combinatie! Maar ook bij een ragout komt deze champagne helemaal tot zijn recht.


En wat te denken van een combinatie met een vegetarisch gerecht, bijvoorbeeld een zachte, romige pompoenrisotto, of een salade van geroosterde groenten en champignons? Deze gerechten zorgen ervoor dat de verfijnde en toch rijke smaken van de blanc de noirs champagne nog beter tot hun recht komen.

Geniet van de herfst, mét een mooi glas champagne!

43 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven