• metchampagne.nl

Lekker met champagne - recepten voor (kerst)gerechten van Veuve Clicquot

Diverse champagnehuizen en -producenten delen recepten voor (kerst)gerechten die een prachtige combinatie vormen met hun champagnes. Deze keer: de tips en gerechten van Veuve Clicquot (Eng/Fr).

Courtesy of Champagne Veuve Clicquot


Op de website van Veuve Clicquot staan diverse heerlijke recepten, van eenvoudig tot wat complexer. Er is voor ieder wat wils! Je kiest eerst één van de cuvées; Yellow Label, rosé, demi-sec, vintage brut, vintage rosé of la Grande Dame. Je kan echter ook starten met een bepaald ingrediënt (diverse groenten, fruit, vlees, gevogelte en vis). Als je daarop klikt verschijnen zowel het gerecht als de juiste champagne. Lekker makkelijk!


Per champagne wordt duidelijk aangegeven wat de beste combinatie is én welke combinatie je beter kunt vermijden. Ook is er een 'perfect pairing', waarbij champagne en ingrediënt/gerecht elkaar perfect aanvullen!

Courtesy of Champagne Veuve Clicquot


Bij elke champagne kan je recepten vinden, die onderling verschillen in moeilijkheidsgraad. Er is een lijst van ingrediënten opgenomen en de receptuur staat stap voor stap beschreven.

Courtesy of Champagne Veuve Clicquot


Alle informatie en de recepten zijn terug te vinden onder Wine and Dine op de website van Veuve Clicquot.


Moët Hennessy Nederland is de Nederlandse importeur van Veuve Clicquot.

48 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven