• metchampagne.nl

Louis Roederer uitgeroepen tot de 'World’s Most Admired Champagne Brand' 2021!

Champagne Louis Roederer is voor de derde keer uitgeroepen tot 'The World’s Most Admired Champagne Brand'; Het prestigieuze champagnehuis won de titel eerder in 2018 en in 2020. Meer dan 300 leden van de Drinks International Academy of professional wine experts vulden de enquête in en kozen daarmee de nieuwe winnaar. Zij hebben een specifieke interesse in én kennis van de champagnemarkt; het zijn o.a. toonaangevende sommeliers, inkopers in de detailhandel, groothandels, barmanagers, Masters of Wine, elite barmannen en gespecialiseerde wijnschrijvers.

Lijst van de World’s Most Admired Champagne Brands 2021, foto: Courtesy of Drink International


Aan alle leden van de Academy werd gevraagd om, in aflopende volgorde, vijf champagnemerken te selecteren die ze het meest bewonderen. Er werd geadviseerd om daarbij verschillende aspecten in acht te nemen:

  • Kwaliteit en consistentie, met name ten aanzien van de non-vintage cuvées

  • De wijze van branding en marketing

  • De prijs-kwaliteit verhouding van de hele range champagnes

  • Hoeveel respect en bewondering zij hebben voor het betreffende champagnehuis

  • Hoe sterk het merk is in verhouding tot andere binnen de champagnesector.

Het is de achtste keer dat de verkiezing wordt gehouden. Alle merken die op de lijst staan, zijn grote, gevestigde namen en worden wereldwijd alom gerespecteerd. Over het algemeen hebben ze gedurende een lange periode een hoge en constante kwaliteit.


Cristal van Louis Roederer, foto: Nicole Langen Fotografie


Louis Roederer stond voor het eerst bovenaan de lijst in 2018. Het huis eindigde als derde in 2019, achter Pol Roger en Krug, maar bereikte vorig jaar opnieuw de eerste plaats. Ook dit jaar bleef Louis Roederer aan de top, gevolgd door Pol Roger en Krug. Volgens Drinks International is het 'een beloning voor de toewijding aan innovatie, experimenten en aandacht voor detail.' Producenten moeten altijd streven naar verbetering. In 2018 was 115 hectare van de 242 hectare wijngaarden van Louis Roederer biologisch gecertificeerd. Nog eens 115 ha bevinden zich in het laatste jaar van certificering en de laatste 5 ha zullen volgend jaar volgen. Jean-Baptiste Lécaillon, de alom zeer gewaardeerde Executive Vice President en chef de caves van Roederer laat weten dat 'een constant betere kwaliteit fruit en sap wordt verkregen uit de biologisch-dynamische en biologisch gekweekte wijnstokken.'


Bronnen: Drinks International en The Champagne Academy.

De Nederlandse importeur van Louis Roederer is Walraven Sax.

41 weergaven