• metchampagne.nl

Margareth 'Maggie' Henriquez (Champagne Krug) benoemd tot 'Chevalier de la Légion d'honneur'

Met ingang van 1 januari 2021 is de van oorsprong Venezolaans/Nederlandse Margareth 'Maggie' Henriquez, présidente en CEO van Maison Krug, benoemd tot Chevalier de la Legion d'honneur, oftewel Ridder van het Legion van Eer. De Nationale Orde van het Legioen van Eer is de hoogste orde binnen de nationale onderscheidingen van Frankrijk.

Foto: Courtesy of Maison Krug


De Nationale Orde van het Legioen van Eer wordt uitgereikt voor 'eminente verdiensten' die in dienst staan van de Franse natie, uitgevoerd in burgerlijke hoedanigheid dan wel in militaire dienst.

Om te kunnen worden toegelaten tot de rang van ridder, moet iemand minimaal twintig jaar professioneel werkzaam zijn geweest. Toegang tot de Orde is niet mogelijk in een hogere rang dan die van Chevalier. (Bron: De Franse Ambassade in Den Haag)


Nadat zij meer dan 30 jaar aan het hoofd had gestaan van diverse multinationals, kwam Maggie Hernandez 12 jaar geleden naar de Champagnestreek, waar zij Présidente en CEO werd van Maison Krug. Ze neemt deel aan internationale conferenties om het belang van de ontwikkeling van de industrie, met thema's als duurzaamheid en de positie van vrouwen in de wijnindustrie, te onderstrepen: 'Ik ben er trots op deze onderscheiding te mogen ontvangen. Met bewondering en passie ben ik een ambassadeur van Frans talent, van de Franse cultuur en van haar terroirs. Het vertrouwen dat in mij is gesteld, door de verschillende functies die ik heb bekleed, is sinds mijn eerste dag hier een grote eer geweest. Het is een verantwoordelijkheid en een groot genoegen om zulke prestigieuze aandacht te krijgen.'


Ook de directie van de LVMH-groep, waarvan Krug sinds 1999 deel uitmaakt, maakte van de gelegenheid gebruik om Maggie Henriquez te feliciteren. 'Met trots wil ik Maggie feliciteren met haar talent, haar passie voor de regio en haar unieke expertise', aldus Philippe Schaus, voorzitter en CEO van Moët Hennessy. 'Deze prachtige onderscheiding is een erkenning van haar inzet voor de topkwaliteit van de Huizen waarvoor ze verantwoordelijk is, in het bijzonder die van Maison Krug.'


Bronnen: Maison Krug, l'Union, de Franse Ambassade en de website van de Franse Republiek.

45 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven