• metchampagne.nl

Moët & Chandon zet gastronomische tips en inspiratie online

Keldermeester Benoît Gouez en Executive Chef Marco Fadiga van Moët & Chandon delen de kennis en ervaring die zij de afgelopen jaren hebben opgedaan bij het combineren van champagnes en gerechten, nu via de website van Moët & Chandon.

Hun doel is het creëren van buitengewone gastronomische ervaringen.

Courtesy Moët & Chandon


'Het is vooral een spontane ervaring, die meer gericht is op sensaties en emoties dan op kennis', aldus Benoît Gouez. Zoals bij alle wijnen, blijken de aroma's in champagne nog beter tot hun recht te komen wanneer ze worden gecombineerd met passende gerechten. De fijne belletjes voegen een bepaalde elegantie en lichtheid toe aan de smaakcombinaties en stimuleren de manier waarop de texturen in de mond aanvoelen.


Het doel is om een ​​'dialoog' op gang te brengen tussen het gerecht en de champagne, waardoor ze het beste in elkaar naar boven halen.


Gouez en Fadiga hebben hun benadering van het combineren van gerechten en champagne gedurende een aantal jaren ontwikkeld. Ze streven ernaar om opmerkelijke gastronomische ervaringen te creëren op basis van zes principes:

  1. Verder gaan dan uitsluitend toon-op-toon harmonie

  2. Kleuren

  3. Eenvoud

  4. Ziltigheid

  5. Bereiding

  6. Texturen

Bij iedere Moët & Chandon champagne vind je proefnotities, do's en don'ts voor mooie combinaties, een ingrediënten-matrix (waarom, wat en hoe) én inspirerende foto's van gerechten met de belangrijkste ingrediënten.


Moët Hennessy Nederland is de Nederlandse importeur van Moët & Chandon.


35 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven