• metchampagne.nl

Online cursus van Comité Champagne

Dit jaar is Comité Champagne gestart met een online cursus over champagne. Het is een 'Massive Open Online Course', kortweg MOOC. De cursus is er in twee varianten; een klassieke (gratis) versie en een premium (betaalde) versie en is beschikbaar in het Frans en in het Engels.

Video: Comité Champagne


De cursus is geschikt voor iedereen die zich echt wil verdiepen in champagne, in de wijze waarop champagne geproduceerd wordt, in de streek, de geschiedenis en alles wat daarbij komt kijken. Jérémy Cukierman, Master of Wine 2017, treedt in zowel de Franse als de Engelse versie op als gastheer.


De Champagne MOOC is geschikt voor iedereen die zijn of haar kennis over champagne wil verdiepen. Veel verschillende onderwerpen passeren de revue en worden toegelicht door lokale champagne-experts.


De totale cursus duurt minder dan 5 uur. In de betaalde Premium versie zijn er extra video's beschikbaar, kan je zelf je kennis testen en is het mogelijk om een officieel certificaat van Comité Champagne te behalen, waarmee je kan aantonen dat je de cursus volbracht hebt.

Meer informatie is te vinden op de speciale MOOC-website van Comité Champagne.

6 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven