• metchampagne.nl

De magie van tijd - met Champagne Palmer & Co: Online proeverij door Champagne Every Day (Engels)

Op vrijdag 4 december a.s. organiseert de Australische Lucy Edwards van Champagne Every Day een online proeverij in samenwerking met Champagne Palmer & Co. Exportdirecteur Raymond Ringeval legt uit hoe het huis de uitgebreide collectie reservewijnen en de lange rijping op lies inzet om een kenmerkende stijl te creëren.

Palmer & Co Rosé Solera (Courtesy of Champagne Palmer & Co)


Lucy Edwards is de oprichter van Champagne Every Day en werkt sinds 2009 in de branche.

Ze is zoals ze zelf zegt een echte 'champagne-nerd'.

Toen ze champagneproducenten hielp die naar Australië wilden importeren, werd ze verliefd op champagne, niet vanwege de glitter en glamour, maar vanwege de onmiskenbare mix van kunst en wetenschap die nodig is om 's werelds meest prestigieuze wijn te creëren, de toewijding aan traditionele wijnbereiding en de gracieuze gastvrijheid van de Champenois.

De afgelopen 10 jaar heeft Lucy advies gegeven aan champagnehuizen zoals Jacquart, Pertois-Lebrun & Charpentier en was ze actief betrokken bij het besturen en ontwikkelen van het merk Vranken-Pommery Monopole in Australië en Zuidoost-Azië.


De online proeverij vindt plaats op vrijdag 4 december, om 10.30 uur Nederlandse tijd. De champagnes die Lucy en Raymond zullen bespreken zijn de Brut Reserve, de Brut Blanc de Blancs en de Rosé Solera.


Champagne Palmer & Co is het merk van de Société Coopérative de Producteurs des Grands Terroirs de la Champagne, opgericht in 1947 (Avize). In 1959 is Palmer & Co verhuisd naar het centrum van Reims. Door het uitgebreide netwerk met samenwerkende wijnbouwers beschikt Palmer & Co over een breed aanbod uit premier cru en grand cru wijngaarden in Montagne de Reims (pinot noir, maar ook chardonnay), Sézanne (chardonnay), Verzenay en Mailly (pinot noir). Palmer & Co is verschillende keren onderscheiden door internationale wijnmagazines, zoals Decanter en Wine Spectator.


Inschrijven kan via de website van Champagne Every Day.

De Nederlandse importeur van Champagne Palmer & Co is Wijnkoperij De Gouden Ton.

14 weergaven