• metchampagne.nl

Tyson Stelzer ontmoet Vitalie Taittinger (Maison Taittinger) - online champagneproeverij op 12 maart

Op 12 maart a.s. organiseert champagne-expert Tyson Stelzer een online champagneproeverij met Vitalie Taittinger, Présidente van Maison Taittinger. Vitalie volgde op 1 januari 2020 haar vader Pierre-Emmanuel Taittinger op, die het champagnehuis 45 jaar lang met veel passie en succes leidde. Onder leiding van Vitalie en met haar broer Clovis als General Manager aan haar zijde, is Maison Taittinger, één van de Grandes Marques, aan een nieuw hoofdstuk begonnen.

Vitalie Taittinger, foto: Courtesy of Tyson Stelzer


Tyson Stelzer: 'Het is een grote eer om je uit te nodigen voor een proeverij bij jou thuis met mijn goede vriendin Vitalie Taittinger, onlangs benoemd tot voorzitter van Champagne Taittinger! Ik heb de afgelopen tien jaar grote bewondering voor Vitalie gekregen in haar rol als artistiek directeur en marketingdirecteur van haar familiehuis. Ze personifieert op een genereuze en natuurlijke manier de champagne savoir-faire. [...]Toen haar vader Pierre-Emmanuel in 2005 op moedige wijze zijn familiehuis terugkocht, koos Vitalie ervoor om samen met haar broer Clovis het team te versterken.

Tegenwoordig is Taittinger het zesde grootste huis van Champagne en de grootste eigenaar van wijngaarden.'

De familie en het team zijn zeer toegewijd staan voor finesse en elegantie en hanteren een champagnestijl die gekenmerkt wordt door chardonnay. Stelzer: 'Een buitengewoon mooi voorbeeld is de nu al legendarische Comtes de Champagne 2008, één van de langverwachte en meest opmerkelijke champagne-releases van het afgelopen jaar. Vitalie's promotie tot presidente van Taittinger markeert een belangrijke mijlpaal in de moderne geschiedenis van Champagne en ik kijk er erg naar uit om alles te horen over haar eerste jaar in de rol.'

Foto: Courtesy of Tyson Stelzer


Vitalie Taittinger en Tyson Stelzer zullen samen de volgende cuvées proeven:

  • Taittinger Brut Reserve NV

  • Taittinger Prelude Grand Crus Brut NV

  • Taittinger Les Folies de La Marquetterie Brut NV

  • Taittinger Brut Vintage 2014 Taittinger

  • Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2008'


Informatie over de webinar

Datum: 12 maart om 10 uur (ochtend!) via ZOOM (Engels).

Kosten: €31,90 per inschrijving/apparaat.

Inschrijven: Via de website van Tyson Stelzer. Je hebt bij registratie ook de mogelijkheid om aan te geven met hoeveel mensen je deelneemt en evt. welke cuvées je zelf proeft. Mocht je vragen willen stellen aan Vitalie Taittinger, kan je deze alvast doorgeven.

Na inschrijving ontvang je een link met alle instructies om deel te nemen.


De Nederlandse importeur van Champagne Taittinger is Oud Reuchlin & Boelen.


41 weergaven