• metchampagne.nl

Groupe Air France-KLM kiest ‘Reims’ als naam voor nieuwste Airbus 350

De nieuwste Airbus 350 van Groupe Air France-KLM krijgt de naam ‘Reims’. Het is een traditie binnen de burgerluchtvaart om vliegtuigen een naam mee te geven. Inmiddels zijn er al verschillende Airbus 350-vliegtuigen, die de naam van een Franse stad hebben gekregen. De eerste Airbus 350 werd vernoemd naar de stad waar hij werd gebouwd, Toulouse.

Daarna volgden Lyon, Saint-Denis de la Réunion, Nice, Bordeaux, Marseille en nu dus Reims.

Airbus 350 - Reims, foto: Radio France - Olivier Brun


Met Lyon bracht het bedrijf hulde aan de belangrijkste regionale hub voor de Air France-KLM-groep. ‘Lyon is een belangrijke markt voor ons, de tweede na Île-de-France’, verklaarde Zoran Jelkic, Sales General Manager Frankrijk, in 2019 in een persbericht. De luchthaven van de stad is vernoemd naar de bekende piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry, ook bekend van ‘Le Petit Prince’, waarvan 80 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Reims is dé stad waar eeuwenlang de Franse koningen zijn gekroond én natuurlijk van champagne. ’Champagne wordt op elke vlucht van Air France geserveerd, dus het was tijd om Reims op deze wijze te eren!' aldus de maatschappij.

Testvlucht "Reims' 2 februari 2021, video: Youtube


Op dit moment vinden er testvluchten plaats met de ‘Reims’, die officieel geregistreerd staat als F-HTYG. In maart wordt gestart met commerciële vluchten. Het vliegtuig is voorzien van 324 stoelen, waarvan 34 in businessclass, 24 in Premium Economy en 266 in Economy.

In 2025 verwacht Groupe Air France-KLM 38 A350 vliegtuigen operationeel te hebben, die met name worden ingezet op langeafstandsvluchten.


The sky is no limit voor champagne!


Bronnen: websites Air France, Today24.news, France Bleu

32 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven