• metchampagne.nl

Nieuwe serie champagnes van Billecart-Salmon; Les Rendez-Vous - No.1 Meunier extra Brut

Een aantal cuvées die slechts beperkt en tijdelijk op de markt zijn, dát is de insteek van de nieuwe Rendez-Vous champagnes van Billecart-Salmon. De champagnes zijn het resultaat van testen en experimenten die het champagnehuis continu uitvoert, zowel met de wijngaarden als met het vinificatieproces.

De eerste in deze serie is No.1 Meunier Extra Brut, een champagne van 100% meunier en afkomstig uit 3 cru's; Leuvrigny, Festigny en Venteuil. 2/3e van de basiswijnen komt uit 2014, 1/3e uit 2012. De cuvée is op staal gevinifieerd, heeft 52 maanden 'sur lies' gerijpt en heeft een lage dosage van 4,5 gr/l.


Volgens Mathieu Roland-Billecart, CEO en vertegenwoordiger van de zevende generatie van Billecart-Salmon, is No.1 Meunier bedoeld om nu te drinken en niet om deze lang te bewaren, zoals de prestige cuvées. 'De meeste resultaten van de experimenten blijven voor het publiek verborgen, zij helpen ons om de kwaliteit van onze wijnen continu te verbeteren'. Toen het proefpanel in 2018 echter een aantal experimentele wijnen probeerde, bleek dat de smaak positief opviel en ook de blend was anders dan dan gebruikelijk.


'Het gaat nooit groot worden, daar was het ook niet voor bedoeld, maar omdat ze zo goed zijn willen we deze champagnes graag delen!'


'Het is meunier, natuurlijk, maar meunier Billecart-stijl. Serveer hem niet te koud en gebruik grote glazen.' Net als de andere champagnes van Billecart-Salmon is ook No.1 Meunier op lage temperatuur (13 graden) gevinifieerd, om daarmee de finesse, fruitigheid en elegantie te bewaren. Zoals Billecart-Salmon zelf aangeeft: "See you soon for No.2."


Billecart-Salmon wordt in Nederland geïmporteerd door Résidence Wijnen.

24 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven