• metchampagne.nl

Nieuwe film-documentaire 'Sparkling: The story of Champagne' verwacht in zomer 2021

'Sparkling: The Story of Champagne' wordt beschreven als een lange documentaire. De film is gemaakt door een in Londen gevestigd onafhankelijk productiebedrijf, Swipe Films en bevat bijdragen van de Britse acteur Stephen Fry en van diverse vertegenwoordigers uit de wereld van de champagne. Ook zullen verschillende champagnehuizen en -merken worden belicht, waaronder Pol Roger, Pommery, Piper Heidsieck, Taittinger, Dom Pérignon, Bruno Paillard, De Venoge, Louis Roederer, Armand de Brignac en Champagne Fleur de Miraval.

Foto: Studio Champagne


De film is het regiedebuut van de Ierse producer en directeur van Swipe Films, Frank Mannion. In de film verschijnen onder andere Vitalie Taittinger (Champagne Taittinger), Bruno Paillard (Lanson-BCC en Champagne Bruno Paillard), Jean-Baptiste Lécaillon (Champagne Louis Roederer), de Britse wijnschrijver Oz Clarke, bestsellerauteurs Don en Petie Kladstrup en Nicholas Soames , parlementslid van de conservatieve partij en kleinzoon van Sir Winston Churchill. Churchill was de grootste ambassadeur van Champagne Pol Roger.

De film is op locatie opgenomen in Frankrijk, Engeland en New York. 'We hadden het geluk om te kunnen filmen tijdens de lockdown, aangezien champagneproducenten werden geclassificeerd als essentieel', zei Mannion. Hij beschrijft de film als 'a love letter to the joys and pleasures of Champagne'.

Swipe Films legt op dit moment de laatste hand aan de postproductie van Sparkling: The Story of Champagne en wil de film deze zomer op het filmfestival van Cannes lanceren.


Bron: Swipe Films en The Drinks Business

47 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven