• metchampagne.nl

Schitterende feestdagen in Reims

Ieder jaar wordt Reims omgetoverd tot een echt winter wonderland. Met prachtige kerstverlichting, lichtshows en een kerstmarkt met maar liefst 150 chalets bij de wereldberoemde kathedraal, de Cathédrale Notre-Dame de Reims.

In verband met COVID-19 zijn dit jaar helaas alle grote evenementen, waaronder de kerstmarkt, geannuleerd. Maar de Rémois (de inwoners van Reims) laten zich niet kennen en er is een actie gestart om de stad, ondanks alle beperkingen, zoals altijd te laten schitteren.

La place Drouet-d'Erlon, foto: Courtesy of Béatrice Keller


Met #Reimsscintille zijn de inwoners van Reims gevraagd om hun balkons, tuinen en ramen te versieren met kerstverlichting, zodat de stad dit jaar extra straalt en de magie van kerst behouden blijft. Ook rondom de kathedraal is de kerstverlichting uitbundig.

La Cathédrale Notre-Dame de Reims, foto: Courtesy of Béatrice Keller


De kathedraal speelt een centrale rol in de historie van Reims. Het is één van de belangrijkste gotische bouwwerken van Frankrijk. Deze 13e-eeuwse kathedraal staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staat onder andere bekend vanwege het grote aantal beeldhouwwerken.

Les Hautes-Promenades, foto: Courtesy of Béatrice Keller


De bijzondere decoraties en verlichting blijven tot 3 januari 2021. Zo wordt het ook in Reims toch een schitterende kerst en gaat het nieuwe jaar stralend van start!

76 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven