• metchampagne.nl

Tip van Jérôme; amuse van tonijn, wasabi crumble en koriander-limoen mayonaise & champagne!

Jeroen is eigenaar van Jérôme's Champagne en importeert champagnes van boutique champagneproducenten uit de Aube. Tijdens proeverijen serveert hij regelmatig amuses die een mooie combinatie vormen met zijn champagnes. De tip van Jeroen voor de feestdagen: 'Een lekkere amuse van tonijn met wasabi crumble en koriander-limoen mayonaise die je zo op tafel zet, heerlijk bij een blanc de noirs champagne!'

Foto: Jéròme's Champagne


Recept voor 12-15 amuses

Ingrediënten:

+/- 200 gram dagverse tonijn (+/-2 cm dik) van de visboer 1 potje Wasabi crumble (furikake). Deze is ook kant en klaar te koop, bijvoorbeeld bij Hanos of bij een toko)

Voor de koriander-limoen mayonaise:

3 eetlepels mayonaise (zelf maken of kant-en-klaar) 0,5 eetlepel crème fraîche 1 limoen 3-4 takjes koriander zout en peper


Extra benodigdheden:

Serveerplateau, schaal of plank

Spuitzak

(Amuse)vorkjes of prikkertjes


Bereiding:

Begin met het bereiden van de koriander-limoen mayonaise: Doe alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met peper en zout.

Schep de mayonaise in een kleine spuitzak. Knip een klein puntje van de spuitzak af, met een opening van ongeveer 5 mm.

Snijd daarna met een scherp mes de tonijn in gelijke stukjes van 1 bij 4 centimeter.

Strooi wat wasabi crumble in een diep bord, zodat de bodem bedekt is.

Dip de stukjes tonijn erin, zachtjes drukken mag.

Leg de stukjes tonijn met de crumble naar boven op een mooie schaal of plank.

Pak de spuitzak en spuit gelijkmatige toefjes koriander-limoen mayonaise op de stukjes tonijn.

Jeroen: 'Drink bij deze amuse een blanc de noirs champagne, met een rijke smaak en een volle textuur. De kracht van de pinot noir en het smaakpalet van deze champagnes passen perfect bij de smaken van de amuse. Kies bijvoorbeeld een volle Blanc de Noirs Brut van Champagne René Jolly óf mijn persoonlijke favoriet van Jolly, de Zero Dosage variant, als je van een mooie minerale droge champagne houdt. Geniet ervan!'



29 keer bekeken

Gerelateerde posts

Alles weergeven